За Нас


Petar MarkovПреди близо 25 години един необикновен човек на име Петър Марков създаде система за развитие на мисленето, която в годините екипът на Марков колеж със и след него превърна в система за цялостно (умствено, емоционално и духовно) самопознание и устойчиво изграждане на личностни качества. Приложена на практика, тази система се превърна в трамплин за онези, които искат да учат през целия си живот – как да разбират себе си и другите, как да използват таланта си по най-продуктивния начин, как да въздействат с достойнство и уважение.

Системата за обучения в Марков колеж е разработена така, че в реални условия и чрез директен опит да задействат и ускорят развитието на онези хора, при които не стои въпросът дали някога ще бъдат успешни, а кога ще се случи това и колко напред биха могли да стигнат. Кои биха могли да бъдат. И как да постигнат това, за което мечтаят.

 

От 25 години Основният девет месечен курс на колежа дава възможност на човек:

  • Да опознаете себе си и да използвате своя потенциал на практика;
  • Да усъвършенствате уменията и навиците си на мислене и вземане на решения;
  • Да увеличите физическата си енергия и да повишите емоционална си интелигентност и устойчивост;
  • Да формулирате своите мисия, визия и житейски цели;
  • Да живеете, мислите и действате с интегритет – в съгласие с ценностната си система и личните си принципи;
  • Да се преборите със страха, колебанието и неувереността;
  • Да изградите хармонични и удовлетворяващи взаимоотношения;
  • Да се запознаете и общувате с хора, които споделят вашето желание за напредък и конструктивен интерес към промяната.

 

През Ноември 2016г стартирахме и детски курсове. Курсовете са изградени върху принципите от Основен курс, които вече 25 години дават реални резултати. Кърсът е разделен в три различни възрастови групи, като програмата и методичните единици са адаптирани за всяка една от тях. Те са както следва 9-11г, 12-14г. и 15-17г.

В началото на 2017 г. създадохме Онлайн зона, в която даваме възможност на повече хора да се докоснат до обученията на Марков колеж и да започнат своите първи стъпки към дългосрочна и качествена промяна. В нея засягаме най-основните и честосрещани проблеми в днешното общество и предлагаме ефективни иснтрументи, чрез които те да бъдат значително намалени или изцяло премахнати. Курсовете в онлайн зоната са различни по форма и времетраене. Предлагаме краткосрочни програми, с фокус върху една основна тема или дългосрочни програми (най-често едногодишни), които помагат за имплементирането на различни навици и качества в живота на хората.

Целим да споделим към по-широката аудитория нашата експертиза на различни теми, които касаят обществото и всеки индивид, който иска да се развива личностно. Друга цел е да подкрепяме финансово хора с таланти, които променят в положителна посока нашата страна. Няколко пъти годишно организираме дарителски събития и събраните средства даряваме за развитието на тези хора. Отпускаме и стипендии за Основния курс на Колежа. По този начин искаме да дадем шанс на хора с потенциал, но без финансови възможности да постигнат успех в живота си за по-кратко време.

Нашият екип и автори:


Гергана Маркова

Главен водещ на обучението в Марков колеж

Гергана Маркова е главен водещ на обучението в Марков колеж, чиито основател е нейният баща. Гергана е и собственик, управител и консултант ефективно лидерство в Ликора, а обученията са нейната страст. Вече с над 13000 часа в обучения тя е показала на стотици хора как да открият и развиват себе си, да управляват екипите си, да вдъхновяват за каузите си и в същото време да бъдат щастливи.

Светлана Маркова

Главен консултант в Основния курс и Майсторския клас в Марков колеж

Светлана Маркова е главен консултант на обучението в Марков Колеж и индивидуалното развитие на курсистите в него. Тя е психолог и сертифициран коуч в интегралния подход на Кен Уилбър, обучител лична ефективност в множество обучения в и извън колежа. Светлана има 8 годишен опит в държавната администрация като социален и политически психолог. Участник като ръководител в редица доброволчески инициативи за ученици и студенти.
Диана Момчева


Помощник- консултант в Основния курс и Главен консултант на детските курсове в Марков колеж

Диана Момчева е консултант в основния курс Философия на успеха, лидер на проекта „Детски курсове“ и консултант в детския курс „Философия на успеха“. Има 5 години опит в организацията на младежки обучения към „Червен кръст“ и 12 години опит в сферата на бизнеса. Диана е финансист по образование и в момента се сертифицира по коучинг програма към ICF. Вече две години се занимава с обучения в областта на личностното развитие като част от екипа на Колежа.

Нина Гинина

Помощник-водещ на Основния курс в Марков колеж

Нина е с дългогодишен управленски опит в корпоративния свят. Тя е сертифициран към НСА и БФЙ инструктор по йога и преподава йога повече от 5 пъти седмично. Вече две години се занимава и с обучения в областта на личностното развитие като част от екипа на Колежа. Физическата и духовната интелигентност са нейната страст. В тях е и нейната роля като един от водещите на обучението в Марков колеж.

Теодора Каменова

Водещ на Основен и детски курс в Марков колеж

Теодора Каменова е акредитиран професионален коуч и Ментор коуч към Международната Коуч Федерация. В своята над 500 часа практика като индивидуален, групов и екипен коуч за ефективно и автентично общуване тя партнира на клиентите си да развият хармонични, автентични и продуктивни взаимоотношения, да постиганат устойчиви резултати и траен успех в професионален и личен план. Теодора има над 20 годишен опит като професионален преводач и 16 години опит в международна правителствена организация, Корпус на мира на САЩ. Теодора е един от водещите в обучението в основния курс. С богатия си опит и в работа с младежи за личностно и кариерно развитие тя е и един от водещите в детския курс.

Светлана Мутфчиева

Водещ на Основния курс – „Лична мисия“ в Марков колеж

Светлана Мутафчиева е кариерен консултант и основател на Кареа ООД – първата в България организация за избор на професия и развитие на кариерата. Приема работата си като призвание, защото за нея е важно хората да открият подходящата професия и да имат щастието да работят нещо, което обичат. Приятел и съмишленик е на Марков колеж, участвала e в много обучения като асистент и консултант, а през 2009 г. – и като част от екипа по реновирането му. Към момента е член на стратегическия му екип, водещ и консултант по темата Лична мисия.
Ирена Петрова

Управител на Марков колеж

Ирена Петрова е била Координатор и в последствие Управител на първата мрежа за Бизнес Ангели в България и региона (BBAN). След като напуска корпоративната среда, стартира проекта Tendle.net – платформа за онлайн сделки и микрокредитиране. Съосновател на още няколко бзинес проекта в различни сфери, както и управляващ съдружник в консултантска компания с фокус в разработване на бизнес модели, стратегическо планиране и финансиране с рисков капитал за стартиращи компании.
Ирена е част от стратегическия екип на Марков колеж и сърцата подкрепа в проектите за развитие на организацията.
А от 1 ноември 2016 г. става управител на Марков колеж, за да реализира на практика планираните стратегически промени.